18 de nov. 2012

L'Art Nouveau



Art Nouveau significa "art nou" i s'utilitza per a designar un estil complexe i innovador que es va donar durant les últimes dues dècades del segle XIX i la primera del segle XX.

L'Art Nouveau va aparéixer com un intent de trobar un estil modern, adequat al temps i les esperances del nou segle, desvinculat del passat i que es basara en la utilització dels nous materials.

Desde Bèlgica i gràcies a la ràpida difusió que permetien les revistes il.lustrades, es va extendre per tota Europa: Modernisme a Espanya, Art Nouveau a França, Modern Style a Gran Bretanya, Jugendstil a Alemanya, Sezessionsstil a Austria, Liberty a Italia...

Les seues primeres manifestacions les trobem a Brussel.les amb les obres de l'arquitecte belga Victor Horta (1861-1947), qui amb la Casa Tassel (1892), va plantejar un nou concepte d'arquitectura basat en l'ús recionalista del ferro , un refinament expressiu i decoratiu dels elements, a base de curves i ritmes linials molt refinats que donen a les columnes, bigues i baranes un aspecte floral.

En aquest bloc anem a fer un xicotet recorregut pels carres de Brussel.les, parant atenció a les construccions més importants, curioses o significatives que vaig trobar l'estiu passat visitant aquesta ciutat.

Casa Tassel. Victor Horta. 1892
Detall del mirador

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada